Historie festivalu

Účast návštěvníků klesla na 329, tehdy nejméně v pětadvacetileté historii; skupin přijelo 14, ačkoliv přihlášku tradičně poslalo 19 kapel.
K fotovýstavě inspirované věcným trampským symbolem ohněm přibyly pak ještě další novinky. Patřila k nim cena za nejlépe zahranou písničku s dobou vzniku do roku 1950, kterou utrhl královéhradecký Žůžo band.
Titul nejlepšího hudebníka festivalu byl přiřčen mandolínistovi z Black Uganda Choir (Brno) a za nejlepšího zpěváka byl označen Ivan z Fajády.
Festivalová plaketa putovala v tomto roce jednak do redakce pražského časopisu Plky a jednak ke kamarádům Krokodýlovi a Medvědovi (Edmont, Kanada), kteří se zasloužili o budování elektronické podoby dlouhodobě shromažďovaného jedinečného archívu trampských písniček.
Moderátorské veslo zůstalo v rukou Jirky Trojana a Oty Koláře a porotu vytvořili Darka Středová (Velké Poříčí), Tulák Charlí (Praha), Starec (Prievidza), Zdeněk "Fox" Holub (T.O. Toulaví jezdci) a Jindřich Doskočil (Sezemice). Jejich hlasy určily na první místo Chrpu (Chrudim), na druhé Sešlost (Praha) a na třetí Trepku (Nejdek). Jako další zabodovaly kapely Black Uganda Choir (Brno), Bíbr (Olomouc), Žůžo band (Hradec Králové), který si také vysloužil diváckou cenu, dále Fajáda (Chrudim), Karavana (Opava) a kapela Na okamžik (ČR).